BORETTSLAGETS
GAMLE SIDER
         
For oppdatert informasjon, gå til Vibbo
Hovedside
Husordensregler
Vedtekter
Styret
Vaktmester
Informasjon
Kontakt
Vaskeriene


 
Ny balkongtype
Publisert  01.04.05
Sist endret  01.04.05
 
Snart er den første raden blokker - Etterstadsletta 37 til 41 - ferdig. Alle balkongene på denne raden har samme form og samme farge.


I neste rad vil balkongene derimot få en helt annen utforming.

   "Like balkonger i hele borettslaget ville gi et kjedelig og ensformig formspråk," sier prosjektets arkitekt Henning Nielsen. "Lenger var dessverre ikke arkitekturen kommet på 50-tallet. I dag ser vi at en mer fleksibel tilnærming gir hver rad en egen identitet. Samtidig vil rader med balkonger som ligner på annen bebyggelse på Etterstad underbygge fellesskapsfølelsen på hele boligområdet".

Her ser vi bunnplaten på balkongene som skal monteres fra og med nr. 29, til og med nr. 35.


Disse balkongene blir ikke like brede, men til gjengjeld noe dypere. Vi har ikke noe bilde av en ferdig balkong, men de vil ligne ganske mye på balkongene på Etterstad Sør, bortsett selvfølgelig fra fargen, som blir svart.

I neste rad skal balkongene ligne på de man har i Etterstad Øst (men i henhold til generalforsamlingens vedtak uten innglassing). Flere balkongtyper vil ikke bli benyttet, rad 13 til 19 vil ha samme type balkonger som 29-35, og siste rad vil ha samme type balkonger som den første. På den måten får vi en symmetri som binder det hele sammen.