BORETTSLAGETS
GAMLE SIDER
         
For oppdatert informasjon, gå til Vibbo
Hovedside
Husordensregler
Vedtekter
Styret
Vaktmester
Informasjon
Kontakt
Vaskeriene


 
Rensing av sluk
Publisert  03.01.11
Sist endret  03.01.11
Rensing av sluk er omtalt i FDV-informasjonen som er delt ut til alle, og som også kan lastes ned her.

slukRengjør sluket ca. 1-2 ganger i året. Sluket renses etter at risten er fjernet. Vipp opp med skrutrekker. Rør ikke den hvite klemringen med seks skurer. Utløpet kan renses etter at vannlås er fjernet. Vannlåstrakt trekkes enklest opp ved å gripe tak i ribben (8) i bakkant med for eksempel en telefontang. Vannlåsen (9) trekkes rett opp. Sammenføyning i motsatt rekkefølge. Vær nøye med at vannlåstrakten med gummiring kommer riktig på plass. Fukt gummiringen med vann, plasser trakten som vist på figuren nedenfor med ribb (8) mot rødt merke (10) og trykk ned - først i bakkant, deretter rundt - til det stopper.
Men ikke alle kjenner seg helt igjen i tegningen. Vi har derfor laget en mer detaljert gjennomgang.

Å vippe opp den runde risten er enkelt.

sluk

Du ser da vannlåstrakten (svart plast) nede i sluket.

sluk

Vi våger ikke å anbefale noe annet en det leverandøren foreslår, men fordi vi ikke har noen telefontang, har vi laget vårt eget verktøy av en bit kleshenger og et vinkeljern, som vi fører ned i vannlåstrakten og bruker til å løfte den opp.slukNår vi har fått ut vannlåstrakten ser vi selve vannlåsen, som ser ut som en liten blomsterpotte i svart plast. Hvis det er lenge siden sist du rengjorde sluket, kan det være at den sitter litt fast, men den kan løftes rett opp.

slukHer ser vi vannlåsen etter at den er tømt, rengjort og snudd opp-ned. Legg merke til den lille tappen i bunnen, den må du vite om når du skal sette alt på plass.

sluk

Tappen skal ned i hullet som er merket med pil. Det er dette som gjør at vannlåsen står støtt i sluket.

sluk

Jordledningen skal du egentlig ikke røre på i det hele tatt. Men det kan være vanskelig å få ut vannløstrakten uten å ta den vekk - særlig hvis det er mange rør som munner ut i sluket. Husk i hvert fall på at du må sette den på plass før du legger på risten.

sluk